Οι λιαστές ντομάτες, αυτά τα λαχανικά που είναι αρωματισμένα από τα φιλιά του ήλιου, αποτελούν πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών και βιταμινών.

Εφοδιάζουν τον οργανισμό με βιταμίνες Κ (γερά οστά, ελαστικότητα δέρματος, αρθρίτιδα, μείωση ρυτίδων) και C (βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία, άρα και τη σωστή οξυγόνωση των κυττάρων) όπως επίσης και με σίδηρο και είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για κάποιον που τρέχει.

Παράλληλα περιέχει λυκοπένη η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι από τις πιο αντικαρκινικές ουσίες και βρίσκεται στον φλοιό της ντομάτας.

Τα συστατικά τους δεν χάνονται είτε τις αποξηράνουμε μόνοι μας, είτε τις αγοράσουμε μέσα σε βάζο με λάδι, ή απλώς αποξηραμένες σε συσκευασία. Μάλιστα, περιέχουν 20% περισσότερη λυκοπένη από τις φρέσκιες ντομάτες.

Βάλτε τις σε σαλάτες, λιώστε τις μέσα σε ντρέσινγ, μαγειρέψτε τις μέσα σε σάλτσες ή πασπαλίστε τις σαν οποιοδήποτε μυρωδικό.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar